Personvernserklæring

OM PERSONOPPLYSNINGER

For oss på Knust Porselen har det alltid vært viktig at dine personopplysninger håndteres på en trygg og sikker måte. Vårt mål er å følge alle lover og regler som gjelder for personvern. Denne policyen som du leser akkurat nå hjelper deg med å bl.a. forstå hvilken informasjon vi samler inn og hvordan den brukes. Og du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller lurer på noe rundt vår håndtering av dine personopplysninger. Knust Porselen AS, (”Knust Porselen”/”KP”/”vi”) er personvernansvarlig for behandling av dine personopplysninger. Kontaktinfo finner du her.

 

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER BRUKER VI?

Vi håndterer opplysninger om deg på ulike måter avhengig av om du er en uregistrert kunde som surfer rundt og handler, eller om du har laget en konto og dermed er medlem hos oss. Nedenfor kan du lese om hva som gjelder for de ulike kategoriene.

 

OPPLYSNINGER OM DEG SOM ER KUNDE

For å kunne behandle bestillingene og kjøpene dine trenger vi å bruke disse opplysningene om deg;

  • Navn
  • Adresse, telefonnummer og e-post
  • Personnummer (for enkelte betalingsalternativer)
  • Betalingsinformasjon og betalingshistorikk
  • Informasjon om bestillingen din (f.eks. ordrenummer, produkter, leveringsadresse og faktura)

Dette gjør vi i samsvar med kjøpsloven; uten denne informasjonen kan vi ikke fullføre avtalen vår med deg. Informasjonen lagrer vi i 36 måneder fra ordren er levert og betalt, for å hjelpe deg med eventuelle retur- og garantispørsmål.

For at vi skal kunne følge de lover og regler som gjelder for oss må vi behandle disse opplysningene om deg;

  • Navn
  • Adresse
  • Betalingsinformasjon og betalingshistorikk
  • Informasjon om bestillingen din (f.eks. ordrenummer, produkter og leveringsadresse)

Dette gjør vi med dekning i loven om rettslig forpliktelse, noe som innebærer at vi må behandle disse opplysningene for å følge de lovene som vi er pålagt. Et eksempel på dette er bokføringsloven, og derfor lagrer vi denne informasjonen med begrenset tilgang i 7 år + inneværende år. Denne informasjonen vil altså ikke være tilgjengelig for for eksempel kundeservice.

For at vi skal kunne tilby deg en kundeservice trenger vi å oppbevare disse opplysningene om deg;

  • Navn
  • Telefonnummer og e-post
  • Personnummer (for enkelte betalingsalternativer)
  • Betalingsalternativer og betalingshistorikk
  • Informasjon om bestillingen din(f.eks. ordrenummer, produkter, leveringsadresse og faktura)
  • Informasjon som du selv utleverer i din kommunikasjon med oss

Dette gjør vi med bakgrunn i loven om at behandlingen er nødvendig for å oppfylle vår og din berettigede interesse av å kunne svare på spørsmål fra deg. Vi lagrer informasjonen i 14 måneder fra saken avsluttes hos kundeservice.

For å kunne tilby deg en personlig tilpasset nettside som gir deg den best mulige shoppingopplevelsen og gir deg mer relevante produktsvisninger og -anbefalinger, behandler vi disse opplysningene om deg;

  • IP-adresse
  • Data som samles inn fra cookies og lignende, for eksempel hvilke produkter du klikker på og shoppinghistorikken din

Disse dataene analyserer vi i etterkant, og gir deg så forslag på lignende produkter du kanskje kunne like på nettsiden vår. Dette gjør vi med lovlig bakgrunn i at denne behandlingen er nødvendig for å tilgodese vår berettigede interesse av å vedlikeholde en så god og tilpasset nettside som mulig for deg. Dersom du ønsker at vi sletter denne informasjonen, kan du når som helst ta kontakt med oss, så gjør vi det.

For å kunne markedsføre oss mot deg og vise deg våre produkter og tilbud både på nettsiden og gjennom våre samarbeidspartnere, håndterer vi disse opplysningene om deg:

  • IP-adresse
  • Data som samles inn fra cookies og lignende, for eksempel hvilke produkter du har klikket på tidligere, og hvilke sider du har besøkt
  • Ordrenummer

Dette gjør vi med den lovlige bakgrunnen i at behandlingen er nødvendig for å tilgodese vår berettigede interesse av å markedsføre våre produkter til deg i opptil et år etter at du har besøkt nettsiden vår. For å gjøre dette benytter vi oss av ulike eksterne annonsetjenster og samarbeidspartnere. Du kan også lese mer om denne innsamlingen, delingen og bruken av data samt fjerne opplysningene som lagres via disse kanalene ved å følge linkene nedenfor:

Google: https://policies.google.com/privacy/partners

Facebook: https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences

Dersom du ønsker å motta vårt nyhetsbrev, få ulike tilbud, være med i kundeundersøkelser, gi feedback eller stille et spørsmål  trenger vi å oppbevare disse opplysningene om deg;

  • Navn
  • Adresse, telefonnummer og e-post
  • Opplysninger du selv oppgir og etterlater deg (f.eks. meningen dine, feedback og lignende)

Dette gjør vi kun etter å ha mottatt ditt samtykke i forbindelse med at du etterlater deg opplysningene. Lagringstiden kan variere avhengig av situasjon, men er alltid opplyst i samtykket som du oppgir ved den gjeldende anledningen.

For å kunne forhindre misbruk av våre tjenster eller forhindre, forebygge og utrede lovbrudd mot bedriften håndterer vi disse opplysningene om deg;

  • Navn
  • Adresse, telefonnummer og e-post
  • Betalingsinformasjon (som foreksempel gjentatte mislykkede inntastinger av kontonummeropplysninger og lignende)
  • IP-adresse
  • Eventuelle kundenoteringer
  • Kundeservicehistorikk

Denne behandlingen er nødvendig fordi vi har en berettiget interesse av å forhindre misbruk av en tjeneste eller for å forhindre, forebygge og utrede lovbrudd mot bedriften. Slike oppplysninger eller noteringer lagrer vi så lenge det er nødvendig i forhold til hva som har skjedd, men vanligvis ikke lenger enn 36 måneder.

For å kunne analysere, utvikle og forbedre tjenestene våre, våre produkter og systemer, behandler vi følgende opplysninger om deg;

  • Kjøp- og bruksgenerert data, som for eksempel klikke- og besøkshistorikk
  • Tekniske data vedrørende enheter og deres innstillinger (f.eks. språk, IP-adresse, nettleserinnstillinger, tidssone, operativsystem og plattform).
  • Informasjon om hvordan du har samhandlet med oss, f.eks. hvordan du har brukt nettsiden, innloggingsmetode, hvor og hvor lenge ulike sider er åpnet, svartider, feilkoder, hvordan du når og etterlater tjenesten osv.

Dette gjør vi fordi behandlingen er nødvendig for å tilgodese vår berettigede interesse av å forbedre og utvikle nettsiden og produktene våre, samt våre tilbud til deg. Dette gjør vi gjennom å analysere akkumulert nivå, dvs at analysen er generell og ikke på individsnivå. Vi lagrer slik data som underlag til analysen i klartekst i ett år fra din siste aktivtet, og siden pseudonymiserer vi informasjonen, noe som innebærer at det ikke er mulig å se hvem informasjonen tilhører. Hvis du kommer tilbake innen to år etter at vi har pseudonymisert informasjonen din, kobler vi sammen opplysningene om din tidligere aktivtet på vår nettside og kan på denne måten se at du er en tilbakevendende kunde, samt bedre forstå hvordan tilbakevendende kunder generelt bruker nettsiden vår. Hvis det derimot har gått mer enn to år siden vi pseudonymiserte informasjonen din, kan vi ikke lenger koble sammen opplysningene, og historikken din er tom. Hvis du kontakter oss med ønske om at opplysningene dine skal slettes vil vi selvfølgelig heller ikke kunne koble sammen denne informasjonen om deg.